contact
02 426 5454, 088 440 4140

Български English Руский
http://domi.bg/

ПЕТ ПРИЗНАКА, ЧЕ СТЕ ПОПАДНАЛИ НА ГРЕШНИЯ БРОКЕР

Пет първоначални сигнала за липсата на професионализъм в посредничеството при сделки с недвижими имоти!

  1. Чувате въпроса : „Какво точно търсите?“. Имотът, за който питате не предизвиква нужния интерес и посредникът се опитва да задържи Вашето внимание, с този въпрос, след което ви обещава да ви намери и изпрати оферти, които отговарят на Вашите критерии. Въпреки любезното отношение, това е сигнал, че Вие сте попаднали на неинформиран посредник, който най-вероятно няма да ви свърши работа.
  2. По време на огледа, посредникът говори прекалено много, но не ви дава никаква съществена информация за имота. Няма нужда да ви казва, че това е спалнята, защото вие сами виждате. Ако няма какво да каже за това, което не се вижда, е по-добре да си мълчи.
  3. Говори настървено коментирайки недостатъците на имоти, които той не предлага. Добрият посредник се интересува от Вашето мнение. Дори наистина да смята, че даден имот не е подходяща за вас оферта, той ще иска да знае, какво точно сте харесали.
  4. Критикува явно колегите си от други агенции и подробно споделя какво знае за търговските им практики. Такъв посредник, не разчита на собствените си качества, а на недостатъците на другите. Дори да предположим, че това което чувате е истина, Вие не правите социологическо проучване, а си търсите имот.
  5. ПУБЛИКУВАЛ Е ЛОША ОБЯВА! -Приложил е снимки с ниско качество или неподходящи кадри, от които разбирате какъв е дивана, но и не и каква е дневната. Текстът изобилства от клишета, не дава нужната информация за имота или е неграмотно написан. Ако прочетете, че имотът се намира на „комуникативно място“, обезателно потърсете друг посредник, който предлага същата оферта. Трябва ли да се доверите на човек, който не може да напише пет смислени изречения и явно не може да изрази с думи, какво точно продава?

Разбира се нямаме претенции за изчерпателност, но и това е достатъчно, за да се ориентирате още в началото, да не си губите времето и да не поемате излишни рискове.

Материалът е подготвен от Камелия Рангелова

Повече от кухнята на недвижимите имоти бихте могли да видите в нашия блог "ДОМ ЗА ВАС".

НЕВИДИМИТЕ КАПАНИ, ПРИ ПОКУПКА НА ИМОТ В СТРОЕЖ – ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ 01-02-2017

РЕКЛАМНИТЕ СХЕМИ НА РАЗПРЕДЕЛЕНИЯТА – ИСТИНА ИЛИ ЛЪЖА Прочети още

Учредяване на ипотека 16-02-2016

Покупка на имот с ипотечен кредит – една от най-често срещаните сделки Прочети още

Как да изберем брокер на имоти? 10-11-2015

Брокери От американската Национална асоциация на брокерите на имоти съветват клиентите да проведат предварителни интервюта с брокери Прочети още